kanapka
co to jest idealna, smaczna kanapka? to taka kanapka, na której dokonując jakiegokolwiek gryza, zawsze trafi mi do ust ogórek, pomidor, rzodkiewka, czy cokolwiek innego, różnego od chleba posmarowanego masłem, z wyschniętym serem. nienawidzę również sytuacji, gdy masło przytłacza smak składników kanapki. w moim domu niestety jest to bardzo częste zjawisko, ponieważ masło znajduje się w lodówce, a to powoduje, że jest niemożliwe do rozsmarowania. jest ono wówczas krojone niczym plastry sera, co powoduje, że zachodzi powyższe.
na szczęście jem teraz idealną, smaczną kanapkę.
na szczęście jem teraz idealną, smaczną kanapkę.
1 Comments:
właśnie na tym polega cały urok, żeby bawić się tym twardym masłem, które posiada smak o niebo lepszy od margaryny, o czym przekonałem się zaledwie kilka miesięcy temu(!). i wcale nie trzeba kroić go w plastry. ja to czynię w ten sposób - skrobię masło nożem, aż jego cienka warstwa zacznie się zbierać na nożu. jak się uzbiera tego trochę to to już łatwo rozsmarować na kanapce. a nie ma, po prostu nie ma niczego gorszego od kanapki, która nie jest posmarowana żadnym tłuszczem (wyjątkiem li tylko majonez). tfu! a taka kanapka, jaką opisałeś w notce to również mój typ wybornej kanapki. ale dorzucę swoje pięć groszy. otóż nie zaszkodzi posypać wszystko szczypiorkiem! generalnie uwielbiam kompozycję smakową ogórek+pomidor. boska jest. jeszcze żebyś mógł zasmakować tych warzyw wprost z mojego ogródka latem to byś odleeeciał z rozkoszy. takie rzeczy to tylko w Erz... na wsi u Patryka!
Prześlij komentarz
<< Home